neděle 26. dubna 2015

Krémová brokolicová

Krásné nedělí ráno!

Od té doby, co jsem ochutnala svou první krémovou polévku jsem jejich velkým fanouškem. Mrkvovou už jsme tu měli, tak co třeba něco zelenějšího, třeba právě s brokolicí! :)



Ingredience:
olivový olej
1 menší cibule
2 menší brambory
cca 1/2 brokolice
400 ml kuřecího/zeleninového vývaru
smetana/mléko
sůl + pepř



Postup:
1. Na oleji necháme lehce zpěnit cibulku, přidáme na kostičky nakrájené brambory, brokolici a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a necháme vařit do změknutí.
2. Když je zelenina krásně měkká, vezmeme ponorný mixér a celou polévku rozmixujeme do hladkého krému. Poté přidáme od oka trochu smetany nebo mléka na zjemnění a dochutíme podle vlastní chuti solí a pepřem.
3. Podávat můžeme s nastrouhaným sýrem, semínky nebo třeba čerstvou bagetkou. :)

Pokud potřebujete udělat super rychlý a dobrý oběd, tahle polévka je to pravé a pokud si k ní přidáte třeba i tu čerstvou a křupavou bagetu, myslím, že Vás i dobře zasytí. ;)

A co vy? Máte radši klasické nebo právě krémové polévky?
A jaká je Vaše nejoblíbenější? ;)

Krásný zbytek neděle!
D.

5 komentářů:

  1. to vypadá lahodně a jednoduše :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      A přesně taková ta polévka opravdu je, strašně jednoduchá a přitom moc dobrá... :)
      D.

      Vymazat
  2. Kdepak tě máme? Už to bude skoro měsíc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný večer. :)
      Jsem si plně vědoma toho, že tu už pěkně dlouho nebyl žádný příspěvek a samotnou mě to hrozně štve. Bohužel mám teď tolik povinností, že ani o víkendu nemám pořádně čas a jsem ráda, že si najdu alespoň chvilku na spánek. Ještě mám nějaké věci před sebou, ale doufám, že co nejdřív tu ten nový článek bude. :) Už jsem dlouho nepekla a mám pořádný absťák! :D Budu se snažit jen co to půjde všechno napravit, slibuji! ;) Je celkem lichotivé, že mě někdo postrádá.. :) Doufám, že se máš skvěle a děkuji za přízeň! ;)
      D.

      Vymazat
    2. Ahoj celkem to chápu, právě se učím na státnice a protože prokrastinace je všudypřítomná, tak sem každý den nahlédnu, jestli by tu ž nebylo něco ke čtení :-) Tak to všechno zvládni a měj se prima.

      Vymazat