pátek 3. července 2015

Výborná a super rychlá zmrzlina bez výčitek? Žádný problém!

Krásné ráno!

Dneškem budu zase o rok starší. Nevím, jak to máte s narozeninami vy, ale já už se na ně obvykle zase tak netěším... :D Teď si budete možná klepat na čelo, ale pořád trpím nějakým podivným stihomamem, že už jsem moc "stará" a přitom nemám ještě ani po maturitě... :D Po maturitě (která bude doufám úspěšná!) mi bude UŽ 20, pak teoreticky minimálně 5 let vysoké, to už mámě 25... Nepřipadá vám to šílené...? Mně totiž celkem jo... :D

No to by bylo jen úvodem, hlavním tématem dnešního článku je totiž zmrzlina! A ne jen tak ledajaká, nýbrž zmrzlina, po které nemusíte mát žádně výčitky! ;) Myslím, že v těchto aktuálně vyloženě letních a horkých dnech je to téma více než příhodné. :) Nevím, jestli jsem se o tom tady už někdy zmiňovala, ale zmrzlinu tu já můžu kdykoli, kdekoli a ve velkém! :D A nejlépe nějakou výbornou točenou do sladkého kornoutku se lžičkou k tomu... :D Jak si ale udělat dobou a zdravou zmrzlinu i doma? Jednoduše! :)



Ingredience:
-mražené ovoce (já mám většinou lesní ovoce, které kombinuji s jahodami, ale můžete přidat i banán, mango... myslím, že tady nemůžete moc šlápnout vedle)
-mléko
-ovocný džus (používám většinou pomerančový, ale opět je to na vašich preferencích)

Postup:
Velmi jednoduchý. Ovoce dáme do mixéru a postupně přiléváme mléko či džus, množství od každého záleží na Vás, já vždycky ochutnávám a pokud to chci zjemnit, přidám více mléka, pokud naopak dochutit nebo trošku dosladit, dám víc džusu. Tekutiny přiléváme až do doby, kdy získáme požadovanou zmrzlinovou konzistenci.

Teď už jen přelít do misek a nahoru si můžete dát v podstatě úplně cokoliv, záleží jen na vás! :)




A teď mi prozraďte, jakou příchuť zmrzliny máte nejraději? A neříkejte mi, že vy zmrzlinu neradi! Já bych ji mohla jíst klidně pětkrát denně! :D

Přeji krásný a úspěšný pátek, mě čekají jako teď každý den jízdy v autoškole, tak mi držte palce. :)
D.

8 komentářů:

  1. Já dělám zmrzku taky ,ale trošku jinak :). ruzné ovoce, tvaroh nebo jogurt,oříšky namočené přes noc roxmixuji dohladka a dám zamraxit ! Ty oříšky jsou v tom boží :).
    Nejvíce miluju citronovou,matovou a s oříšky :).
    Jo a máš to krásně nazdobené :D !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluji snad všechny oříšky takže věřím, že to musí být bomba...! :) Jen mě štve, že jsou ty oříšky všude tak drahé, člověk aby si je kupoval pomalu za odměnu... :( Citronovou taky můžu a mátová s oříšky může být velmi zajímavá! A moc děkuji! :)
      D.

      Vymazat
  2. Já používám mražený banán jako základ, k tomu mixnu jahody/maliny/ostružiny/... Nejlepší zmrzka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám většinou banán už ráno ve smoothie, takže odpoledne už si ho nedávám, ale banán nemůže nikdy nic zkazit, naopak to musí být ještě krémovější a sladší.. :)
      D.

      Vymazat
  3. Jediná domácí zmrzlina, kterou jsem kdy zkusila, byla ta nejjednodušší, co jde - zmražený rozmixovaný banán. :D Ale ta tvoje vypadá moc dobře, třeba se někdy odhodlám, dík za recept. :)
    roxyshealthyland.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně někdy přijde, že pokud dělám jen samotný banán, je to takové nahořklé, musím tomu přijít na kloub... Určitě se odhodlej, až tě bude honit mlsná! :)
      D.

      Vymazat
  4. Mňam, vypadá to moc dobře :) A přeji ti všechno nejlepší k narozkám :) Taky teď chodím na autoškolu a už se nervuju ze závěreček :D Já moc zmrzlinu nejím, ale když už tak klasickou vanilkovou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :) Já se ze zkoušek taky pěkně nervuji, mám je od úterka za týden a teorii jsem se ještě moc neučila, ostuda... :D Já bych mohla naopak na zmrzlině žít a vanilková je dobrá volba, jen to musí být opravdu vanilka a ne nějaké umělotiny... :D
      D.
      PS: Budu držet palce, ať se zkoušky povedou! :)

      Vymazat