neděle 8. února 2015

Veselé dvoubarevné smoothie

Krásné ráno!

Jsem tu po menší odmlce opět s novým článkem. Už i já jsem byla poctěna návštěvou jednoho super bacila (aneb drahý nepříteli, příště se bez tebe opravdu obejdu, děkuji, s láskou D.). a tak jsem chtě nechtě vyřazena na pár dní z provozu. Stále ještě nejsem úplně v pořádku, tudíž postel je zatím pořád mé nejmilejší útočiště.

A protože se na nás ze všech stran valí to milé slovíčko "epidemie", dneska Vám dám malý tip na skvělé smoothie plné vitamínů!



Ingredience:
1/2 banánu
1x kiwi
menší hrníček malin
2x 100ml džusu (měla jsem tuším zrovna pomerančový)
2x lžíce jogurtu

Tip:
Já měla většinu ovoce předem zmraženou, protože mám ráda tu konzistenci, kterou pak vytváří a navíc je to pak úžasně osvěžující, ale vy si klidně udělejte klasickou verzi, dostanete tak ve svém nápoji ještě více vitamínů. ;)

Zelená kiwi vrstva:
Do mixéru dejte půlku z půlky banánu (takže čtvrtinu z celého :D), jedno celé kiwi, velkou lžíci bílého jogurtu a 100 ml džusu, pořádně rozmixujte a nalijte do sklenice.

Růžová malinová vrstva:
Do mixéru dáme zbylou půlku (čtvrtinu) banánu, maliny, lžíci jogurtu a džus. Opět pořádně rozmixujeme a opatrně nalijeme na první vrstvu.

Pokud nebudete mít ovoce zmrzlé, je možné, že smoothie bude tekutější a vrstvy se Vám budou prolínat, to bohužel vyzkoušené nemám.
Tak či tak je to ale chuťově skvělá záležitost a dobrý způsob, jak do sebe dostat nějaké ty vitamíny! A pro někoho, kdo má stejné problémy s dodržením pitného režimu jako jsem já je to i dobrý způsob, jak do sebe nějaké ty tekutiny dostat, protože tohle vypiji opravdu s chutí a kdykoliv. :D

Přeji Vám všem krásný zbytek neděle a ať se od Vás drží všechny bacily minimálně na sto honů daleko!

D.

12 komentářů:

  1. Tak tohle vypadá naprosto skvěle! To musím vyzkoušet!
    www.blogbyclaire7.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to nádherně! Až budou v létě maliny, určitě vyzkouším :)
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No už aby to léto bylo a to nejen kvůli malinám... :D
      Doufám, že bude chutnat! ;)
      D.

      Vymazat
  3. Všechna možná smoothie a ovocné šťávy u nás v kuchyni kralují především v létě - je to rychlé, osvěžující a zkrátka výborné :)) Tenhle mix vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, tak... :) Jedna z nejlepších věcí na létu je právě ta spousta ovoce! ;)
      Moc děkuju. :)
      D.

      Vymazat
  4. Smoothiečka jsou v létě úplně ideální. Taky se těším, až to léto konečně přijde a všude bude zrát spoustu ovoce, ze kterých se budou mixovat smoothie jedna radost :) Tohle vypadá na super kombinaci. Kiwi a maliny jsou společně výborné :))

    http://kuchtimeslaskou.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem teď úplně nešťastná z nabídky ovoce v obchodech, už aby bylo to léto! Jak říkáš, to se pak bude mixovat jedna báseň.... :)
      Děkuji a potvrzuji, že je to super kombinace. ;)
      D.

      Vymazat
  5. mňam, miluju smoothie .. taky si je často dělám a ráda experimentuju a zkouším různé kombinace. ale banán je prostě základ :D www.cookingwithsusa.blogspot.cz :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky snažím být odvážnější a nemít pořád dokola jen banán+mražené lesní plody+jahody+mléko a voda nebo džus... Ale když ono je to tak dobré! :D Asi bych se tebou měla inspirovat a být ještě odvážnější... :D A máš pravdu, aspoň kousek banánu tam vždycky musí být! :D
      D.

      Vymazat