pondělí 27. října 2014

Jak jsem byla v Simply good.

Krásné pondělí Vám všem!

Ačkoliv jsem své narozeniny měla už v létě, jeden z dárků jsem dostala až teď. Asi jsem musela být moc hodná, protože od své skvělé kamarádky jsem dostala kurz pečení v Simply good v Praze. Pokud tuto "firmu" neznáte, určitě se mrkněte na oficiální stránky tady.
Podtitulek názvu je "Vaše domácí pekařství", tudíž pokud Vás pečení nebaví nebo na něj nemáte čas, ale přesto by jste si k nedělnímu kafíčku dopřály nějakou dobrotu, byla tato firma založená přesně pro Vás. Stačí si na stránkách vybrat z té úžasné nabídky všemožných koláčů a dobrot (a že je z čeho vybírat!), objednat si Vámi zvolenou dobrůtku a pak už se jen těšit! Všechny podrobnosti o tom, jak vše funguje si můžete přečíst na výše zmíněných stránkách.
Jediná nevýhoda je, že tato firma rozváží jen po Praze a jejím blízkém okolí, takže my ostatní se můžeme opravdu jen kochat... Pokud ale míříte na výlet do Prahy, můžete navštívit kamennou prodejnu, kde najdete kromě výborných koláčů i pár jiných poctivých domácích výrobků. :)


Tolik asi okrajově a teď tedy k mým zážitkům. Já konkrétně jsem dostala kurz, kde jsme se učili připravovat frgály a hruškový krémový koláč (ano, čtete správně moravačka se jela do Prahy učit péct valašské frgály... :D ). Po příjezdu do výrobny, která je součástí rodinného baráčku a je skutečně malinká, jsme se seznámily s majitelkou firmy, paní Hankou Šemíkovou, která už od začátku působila neskutečně mile a vstřícně a na to, že se denně pohybuje mezi tolika sladkostmi musím říct, že je neskutečně drobunká a postavu by jí mohla závidět leckterá modelka. :D Paní majitelka nás úvodem seznámila s celou filosofií podniku, povykládala nám něco z jejich začátků a taktéž nás pohostila dobrotami vlastní výroby. Všechno bylo výborné, takže pokud jste z Prahy, určitě její pekárnu navštivte! No a pak už jsme dostali papíry s instrukcemi a recepty a pustili se do práce. Nejdřív nám dala své rady a triky na výrobu různých druhů těst a celkově rady ohledně pečení a taktéž se s námi podělila o tipy na nákup nejlepších surovin.


Domů jsem přijela sice po půlnoci, ale neskutečně šťastná a s těmi třemi krabicemi jsem si připadala jak Ježíšek. :D
I při samotném pečení byla paní majitelka neskutečně milá, trpělivá a neustále nás obohacovala svými zkušenostmi. Musím říct, že tak milého, usměvavého a vstřícného člověka jsem už dlouho nepotkala. Bylo úžasné vstřebávat tu pozitivní energii a ještě se u toho učit péct takové dobroty. ;) Celý kurz utekla jako voda a než jsme se stačili nadát, každá jsme měli před sebou své vlastní výtvory, které jsme si mohli odvézt domů.



Mé frgály, první je oblíbená kombinace mák+tvaroh+rozinky+povidla a druhý je jen tvaroh+povidla.
Celý kurz byl pro mě neskutečným zážitkem, kromě samotného pečení bylo úžasné poslouchat, jak to vše vzniklo a kolik úsilí bylo do vzniku této firmy vloženo. A jelikož to není není podnik, kde se vše vyrábí sériově a ve velkém, vždy dostanete koláč (nebo cokoliv jiného), co bylo dělané ručně, s láskou a z těch nejlepších surovin.
Nemůžu říct jediné křivé slovo proti této společnosti, paní majitelce, ani výrobkům, vše je prostě a jednoduše skvělé. Možná je přeji jen dobře, že nebydlím v Praze, protože to bych v té pekárně byla asi denně a na léto se mohla zamknout tak akorát do skříně...:D

A teď otázka spíše na čtenáře z Prahy, znáte tuto pekárnu, nebo je to pro Vás novinka stejně jako byla donedávna pro mě? :)
Pokud ano, která dobrota je Vaší nejoblíbenější?
Těším se na Vaše komentáře, protože jsem opravdu zvědavá! ;)

D.

2 komentáře:

  1. Vypadá to krásně, o pekárně jsem slyšela, ale zatím jsem tam ještě nebyla, což se doufám brzy změní :-)))!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, opravdu bych se nebála tam zastavit, všechno co jsem ochutnala bylo skvělé! A pokud budou mít dýňový cupcake, určitě ho zkus, byl výborný! ;)
      D.

      Vymazat